Jak vzniká naše pizza na vaší svatbu nebo oslavu

03.12.2025

Neapolská pizza pro nás není jen jídlo. Je to rituál, který se předává z generace na generaci. A my v PaPa.Rufiok k němu přistupujeme s respektem i nadšením. Když říkáme, že děláme pravou neapolskou pizzu, myslíme tím poctivý postup, jednoduché suroviny a úctu k tradici, díky které tato pizza dobyla svět. 

Ať už cestujeme na svatební catering do Ostravy, Třince nebo kdekoliv v Moravskoslezském kraji, jedno se nikdy nemění: naše touha připravovat pizzu tak, jak ji máme rádi. Pomalu vykynuté těsto, kvalitní mozzarella, silné chutě a zážitkové pečení přímo před hosty.

Na svatbách, oslavách i firemních akcích vytváříme nejen jídlo, ale i atmosféru.

Chceme, aby hosté zažili pizza catering, který je poctivý, autentický a plný energie.

Fajne bubliny...

Těsto, které si žije vlastní život

Naše pizza začíná dávno předtím, než ji hosté vidí v peci. Těsto připravujeme podle principů Pizza Napoletana. Žádné zkratky, žádné zrychlování. Těsto pak necháváme pomalu zrát, aby získalo svoji pružnost, vůni a lehkost. Díky dlouhému odpočinku vzniká typické měkké, vzdušné a stravitelné těsto, které v peci udělá to, co má. Říkáme tomu "puchýřky" a naše děti "fajne bubliny". Je to jednoduché, ale jen zdánlivě. Vše je o poměru mezi moukou, vodou a droždím. A tento poměr si rádi necháme pro sebe - leda, že bychom se k vám zastavili na kurz.

Suroviny, na kterých si zakládáme

Základem naší neapolské pizzy jsou rajčata San Marzano. Sladká, šťavnatá a plná chuti, přesně taková, jaká mají být. Kvalitní mozzarella je povinností, která dává každému soustu jemnost a krémovost. K tomu přidáváme výběrový olivový olej, poctivé uzeniny. sýry a nakonec vše vybarvíme do italské trikolory čerstvými bylinkami. Používáme jen to, co přesvědčí i nás dva. Nic se neskrývá, nic nemaskujeme – neapolská pizza stojí na kvalitě a jednoduchosti. U prémiových pizz pak saháme po surovinách, které si zaslouží vlastní pozornost a otevírají bránu ke kreativitě. Ale základ zůstává vždy stejný – čerstvost, vůně a poctivost.

Pec, která udělá show i výsledek

Když přijedeme na akci, lidé se často ptají na jednu věc: "Fakt to zvládnete upéct přímo tady?" Ano. A rádi. Naše přenosné pece jedou na teploty přes 400 °C. To znamená jediné: pizza hotová v řádu sekund, přesně jako v Neapoli. Plameny olizují těsto, mozzarella se roztéká a vzduchem se line ta typická, nádherná vůně, která přiláká celé svatební osazenstvo. Pečení je show. A my si ji užíváme. A za minutu už nesete talíř s horkou a voňavou pizzou.

To nejlepší v životě je vlastně úplně jednoduché!

Pizza, která má být o pocitu

Neapolská pizza není o dokonalosti podle pravítka. Je o emoci. O momentu, kdy ji vezmeš do ruky, ucítíš vůni rajčat, olivového oleje a čerstvého těsta, zakousneš se do čerstvé bazalky a na pár vteřin zmizí celý svět kolem. A právě tahle jednoduchost je to, co nás na pizze fascinuje. Pár surovin a přesto vznikne jídlo, které milují lidé po celé planetě. Žádné složitosti, žádné přetvářky. Jen čistá, poctivá chuť, která spojuje generace i kultury napříč světem. A to je to, co chceme přivézt i na vaše svatby, oslavy a večírky. Ne jen pizzu, ale pocit Itálie, která se směje, baví, žije naplno… a která věří, že to nejlepší v životě je vlastně úplně jednoduché.